Tiedote 5/2020

Kesäinen tervehdys kaikille,

koronavirus on hankaloittanut monen järjestön toimintoja, niin myös Mikkelin työttömien toimintaa. Olemme joutuneet pitämään ruokalan ja muut toiminnot suljettuina koko kevään. Tilanne ei vieläkään kovin paljoa helpota, vaikka kokoontumisrajoituksia aletaan 1. kesäkuuta alkaen pikkuhiljaa purkamaan.

Ruokala

Mikkelin työttömien ruokala pysyy suljettuna kesäkuunkin. Nyt syynä on, ettei keittiöön saada tarvittavaa henkilökuntaa. Heinäkuu on lomakuukausi, ja ilman koronan aiheuttamia poikkeusolojakin ruokala olisi ollut heinäkuun kiinni.

Ruokalatoiminnot avautuvat vasta elokuun alussa, mutta uudessa osoitteessa ja vähän uudella konseptilla. Mikkelin työttömät siirtyy pois nykyisistä toimitiloista ja kaikki toiminnot keskitetään Raviradantielle. Muutto uusiin tiloihin toteutetaan kesäkuun aikana. Kesäkuun lopussa päättyy nykyisten tilojen vuokrasopimus.

Ilmaisruokien jako

Ilmaisruokaa tarvitsevat voivat olla yhteydessä diakonian päivystykseen, jossa selvitetään avuntarve. Päivystys Ma, ti ja pe klo 9-11 p. 0400 143 250. Yhdistys on mukana Porukalla-hankkeessa, joka tarjoaa apua mm. lapsiperheille. Lapsiperheet voivat ilmoittaa ruokatarpeestaan tiistaisin klo 9-11 Hope/ Petra Turunen 044 7703427.

Keskiviikkona 3.6. klo 11.00 pidetään Mikkelin työttömien vuosikokous työttömien nykyisissä tiloissa, Porrassalmenkatu 1:ssä. Tervetuloa vuosikokoukseen ja kuulemaan lisätietoa muutosta, uusista toimitiloista ja toiminnoista. Ilmoitathan kokoukseen tulostasi etukäteen

(2.6. mennessä), jotta pystymme järjestämään tarjoilun oikealle henkilömäärälle. Henkilömäärien rajoitukset meidän pitää myös ottaa huomioon. Muistathan, että mikäli olet flunssainen tai sairaana, et voi osallistua yhteisiin tilaisuuksiin tartuntavaaran takia.

Ryhmätoiminnoista

käynnistyvät seuraavat kesäkuun alussa:

terveysliikuntaryhmä kokoontuu ti 2.6. klo 13.00 Raviradantie 8-10 kadunpuolella, suunnitellaan yhdessä kesän ohjelmaa ja tutustutaan Reijon opastuksella uuteen kuntosaliin. Yhdistyksen kuntosalivuorot ovat kesäajalle ti ja to 13.30-15.00. Entiset avainlätkät käyvät myös Raviradantien kuntosaliin.

Kuvataideryhmä toimii edelleen etänä, elokuun alussa ryhmä aloittaa Raviradantiellä.

Muuta toimintaa:

Kesätapahtuma Valkeassa talossa Otavassa heinäkuun alussa myöhemmin tarkentuvana päivänä. Päivämäärä ja kellonajat ilmoitetaan eri tiedotteessa. Tarjolla yhdessä oloa, kesäisiä pelejä, kisailua ja tekemistä sekä ruokailu. Kulku omilla kulkuvälineillä.

Yhteinen kesäretki mahdollisesti elokuussa Puumalaan, mikäli yhteiskuljetuksia pystytään silloin järjestämään. Lisätietoa asiasta myöhemmin.

Leiripäivä susiniemessä 14.9, ohjelma julkaistaan elokuun alussa.

Seuraa tiedotuskanaviamme. Niitä ovat s-posti, fb ja yhdistyksen verkkosivut.

Mukavaa kesää. Yritetään pitää mieli valoisana. Aurinko paistaa. Nautitaan valosta ja lämmöstä kaikista normaalielämää hankaloittavista rajoituksista huolimatta.

Markku Himanen, puheenjohtaja

Heikki Pyrhönen, toiminnanjohtaja