Tiedote 4/2020

Hei  kaikki,

koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseen liittyvät poikkeusolot jatkuvat koko Suomessa. Se vaikuttaa myös meidän toimintaamme.

Mikkelin työttömien ruokala on suljettu 31.5. asti.

Ilmaisruokien jako yhdistyksen tiloista on myös tauolla, mutta parhaillaan selvitämme, miten voisimme olla mukana toimittamassa ruokakasseja niitä tarvitseville. Ruoka-apua voi tiedustella diakonian päivystysnumerosta ma, ti ja pe klo 9-11.00 puh. 0400 143 250, siellä kartoitetaan avun tarve.

Kohtaamispaikan ryhmien, jotka kokoontuvat yhdistyksen toimitiloissa tai kaupungin liikuntapaikoissa, tauko jatkuu toistaiseksi ainakin 31.5.asti.

Täysin toimettomia emme ole ja ainakin näitä voimme tehdä: Yhdistys kannustaa ryhmänvetäjiä pitämään yhteyttä ryhmiensä jäseniin somen välityksellä, sähköpostiviestein, omissa suljetuissa  fb-ryhmissä tai vaikkapa Whatsappin kautta.

Jos jäsentemme päivät tuntuvat neljän seinän sisältä pitkiltä eikä tekemistä oikein ole, niin tässä muutama vinkki:

Ulkona lenkkeilyä, kävelyä eikä retkeilyä ole kielletty. Kun muistat pitää turvavälin, siis sen pari metriä, niin voit pyytää vaikka juttukaverin mukaan metsälenkille. Hyviä patikointimaastoja Mikkelistä löytyy joka kaupunginosan ja kylän liepeiltä. Kävelyyn voit yhdistää vaikkapa jonkun mielenkiintoisen tutustumiskohteen, laavun, lintutornin, luonnonmuistomerkin ynnä muun.  Kun järvet sulaa, rannoille pääsee vaikka kaloja narraamaan. Jäille ei enää kannata mennä, ne ovat hauraita.

Kavereita ei voi nyt pyytää kotiin ja kokoontumispaikat ovat kiinni, mutta yhteydenpito onnistuu puhelimitse tai somen välityksellä. Yksin ilman juttuseuraa kenenkään ei tarvitse olla ellei sitä halua.

Lukeminen, kirjoittaminen, piirtäminen, maalaaminen, valokuvaaminen, musiikin tekeminen ja monien erilaisten kädentaitojen harrastaminen onnistuu myös kotona. Yritämme löytää käyttöösi sopivia nettikursseja, joiden kautta voit halutessasi opetella vaikka uusia taitoja aikasi kuluksi.

Nyt on aikaa tehdä kotona niitä tekemättömiä töitä, jotka on siirtänyt sivuun ajatuksella, että ”sitku siihen on aikaa”.

Jos Sinusta tuntuu, etteivät omat henkiset, fyysiset tai taloudelliset voimavarasi kestä tätä poikkeuksellista aikaa, niin ota rohkeasti yhteyttä vaikka tekstiviestin tai sähköpostin välityksellä tai puhelimitse. Heikki on töissä ja neuvoo tarvittaessa eteenpäin.

Yhdistys seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedottaa toiminnan muutoksista heti, kun niitä ilmaantuu.

Tiedostuskanaviamme ovat s-posti, fb ja yhdistyksen verkkosivut,

www.mikkelintyottomat.fi

InPromptu-hanke tarjoaa tukea digiosaamiseen.

Puhelimitse tavoitat meidät ma-to klo 10-14 välisenä aikana numerosta 09 4763 0399.

Neuvontaa ja tukea saa myös sähköpostitse lähettämällä viestiä osoitteeseen: info.inpromptu@gmail.com.

Verkkotuokiot pidetään osoitteessa: tieke.adobeconnect.com/inpromptu

Olemme kaikki samassa liemessä, joten yritetään jaksaa, noudatetaan viranomaisten ohjeita, pysytellään terveinä ja pidetään huolta itsestämme ja muista ihmisistä.

 

Markku Himanen 
puheenjohtaja

Heikki Pyrhönen 
toiminnanjohtaja